RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Сині кити: у Києві поліція врятувала підлітка від самогубства

У Києві співробітники поліції врятували від самогубства 15-річну дівчинку, яка разом з подругою була учасницею так званих "груп смерті" в соціальних мережах.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

18 лютого вони повинні були стрибнути з багатоповерхівки, таким чином виконавши останнє "завдання". Про зникнення однієї з дівчінок і залишену нею передсмертну записку повідомила правоохоронцям мама.

За словами начальника столичного ГУ Національної поліції Андрія Крищенко, дівчинка за кілька годин до цього вимкнула телефон і видалила свій профіль в соцмережі.

"Під час перевірки ми виявили, що вона була учасницею кількох "груп смерті", що пропагують культ насильства і жорстокості, і читала книгу про самогубство", - розповів е.

Після кількох годин пошуків дівчинку знайшли на останньому, 16 поверсі багатоповерхівки з ознаками переохолодження та порізами рук. Поруч були знайдені навушники і ще одна записка, в якій вона написала своє останнє бажання.

Пізніше було встановлено, що дівчинка з подругою були учасниками групи "Синій кит", виконували завдання, які їм надавав адміністратор, зокрема завдавали собі порізи на руках у вигляді кита, цифр і слова "так" на нозі.

"Цього вечора вони мали виконати останнє завдання – покінчити життя, стрибнувши із багатоповерхівки або ж шляхом повішання. Разом вони піднялися на верхній поверх, одна зі школярок злякалася і пішла. Саме її спочатку розшукали поліцейські, яким вона розповіла, де може бути її подруга. Однак на місці, де вони розійшлися, втікачки не було. На її пошуки пішло кілька годин – і зрештою дівчинку знайшли, вона була у безпорадному стані і не могла пояснити, для чого це робить", - розповів Крищенко.

Лікарі під час огляду виявили на дівчинці як нові, так і застарілі порізи (написи і малюнки) на руках і ногах. З обома дівчатами працюють правоохоронці і психологи.

Порушено кримінальну справу за фактом доведення дівчинки до самогубства.

Читайте також матеріал "Апострофа" про те, як вберегти дитину від небезпечних онлайн-ігор.