RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал навколо "Миротворця": у Росії захисників сайту назвали ворогами народу

Відомий російський журналіст Олексій Венедиктов розкритикував українських журналістів, що підтримують сайт "Миротворець", який нещодавно опублікував дані журналістів, "акредитованих" бойовиками самопроголошених ЛНР і ДНР.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

Венедиктов назвав підтримку сайту – свідомим вибором радикальної частини українського суспільства, яке орієнтоване на приховування того, що відбувається на окупованому Донбасі.

"Це те ж саме, що російська держава робила в Чечні під час чеченської війни. Рівно та ж історія: ви їздите на Кавказ висвітлювати чеченську війну — значить, ви посібники чеченських сепаратистів. Ну ось", - говорить він.

На думку журналіста, подібна акредитація в невизнаних республіках, терористичних організаціях існує повсюдно, і це єдиний спосіб безпечно працювати для журналістів.

"Слухайте, світова журналістика це все давно знає. Тому ці дії сайту "Миротворець" є деструктивними, небезпечними для журналістів. А ті журналісти в Україні, які підтримують сайт Миротворець, вони просто не журналісти. Ось вони стають пропагандистами. Ось ті, хто НРЗБ Кисельова – я маю на увазі Дмитра Кисельова і Володимира Соловйова – ось ті, хто сайт "Миротворець" (захищають) ось вороги народу і журналістів – це ось вони", - заявив Венедиктов.

Як повідомляв "Апостроф", відновлення роботи "Миротворця" викликало хвилю вкрай негативних висловлювань з боку прихильників путінського режиму.