RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Скандальний "Миротворець" назвав українських журналістів Кобзонами й Пєтросянами

Керівник відомого українського інтернет-ресурсу "Миротворець" Роман Зайцев, який недавно опублікував дані "акредитованих" бойовиками самопроголошених ЛНР і ДНР журналістів, дав жорстку оцінку їх роботі і професійним якостям.

В інтерв'ю виданню "Факти" він зазначив, що в Україні, за його оцінками, 20% освічених, ерудованих, порядних журналістів.

"Їх голос, на жаль, майже не чути. Решта 80 відсотків — "неупереджені" та "об'єктивні" журнашлюхи, копіпастери і т. д. Саме вони 25 років мовлять, що нічого хорошого в країні не відбувається, хоча насправді все не так. Повно змін, але вони їх не висвітлюють. Для них це прісно. Їм же потрібні сенсації та скандали. Кожен день", - сказав Зацев.

Він звернув увагу, що в Україні навіть топові ЗМІ перестали самі генерувати матеріали.

"Подивіться: десь новина з'явилася, і всі інтернет-видання починають її поширювати, не вдаючись у суть, — навіть з тими ж граматичними помилками, що і в першоджерелі. А якщо це цільове вкидання для реалізації інформаційної спецоперації? Що стосується ситуації, яка їх обурила... Так, ми фактично вперше за всю історію України розворушили це гадюче кубло. Так і напишіть (саркастично сміється. — Авт.). Вони почали шипіти, обклалися міжнародним і українським законодавством про захист прав журналістів. Але наявність посвідчення з написом "преса" зовсім не означає, що вони належать до цього цеху", - сказав керівник "Миротворця".

Зайцев наголосив, що "об'єктивність у них нульова, про елементарні стандарти професії поняття не мають".

"Вони, як секта, окупували медіапростір і створили касту недоторканних. Подібно до того, як на естраді Кобзони та Пєтросяни не дають молоді пробиватися. Десятки років одні і ті ж персонажі. Те ж саме і в журналістиці", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше "Миротворець" опублікував правила, за якими акредитували українських журналістів у самопроголошеній ДНР.