RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Авакова зробили гучну заяву з приводу скандального телеканалу

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк зробив гучну заяву на адресу журналістів "17 каналу", які підозріло оперативно з'явилися на місці загибелі Павла Шеремета.

"Поява представників проросійського (сепаратиського) "17 каналу" на місці вбивства Павла Шеремета, практично в перші хвилини теракту, дуже нагадує подібні провокаційні сюжети терористичних "LifeNews", "RT", "Россия 24", "Звезда" та інших путінських пропагандонів. Одразу виникають питання. Збіг? Не думаю", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора мої друзі журналісти розповіли про їхню відмазку, мовляв, Кличка приїхали знімати о 7.30 ранку... Хм, як на мене, ну аж ніяк не прокатить. Тим більше що Кличко в цей час, як мені сказали, начебто був за кордоном. Хоча, чесно, я не знаю. Та і не в цьому суть, мова про інше. Поділився вчора своїми сумнівами з нашими колегами і побратимами з СБУ, зокрема з радником голови СБУ Юрієм Тандітом. Він підтримав беззаперечно. Маю надію на відповідну реакцію та перевірку інформаціі щодо їхньої деструктивної діяльності", - зазначив радник Авакова.

Шкіряк наголосив, що владі давно треба серйозно братися за антидержавні, кремлівсько-пропагандистські ЗМІ, які "відкрито здійснюють інформаційні провокації на територіі Украіни, по суті працюючи рупором Кремля, встромляючи ножа нам у спину".

"Нічого спільного зі свободою слова і демократією вони не мають. Це вороги державності, котрі здійснюють цинічну, внутрішню інформаційну диверсію проти України. Ми понад два роки перебуваємо в стані війни з російським агресором. Ну, а на війні - а ля гер, ком а ля гер. І не потрібно кричати про якісь там "репресії щодо опозиційних ЗМІ", бо вони не опозиція, вони посібники терористів. Це моє глибоке переконання. Закрити і забути! А за наявності фактажу протиправної, антидержавної діяльності притягти до відповідальності. Вигравати війну потрібно не лише в окопах на фронті, а й в інформаційному полі, це не менш важливо. І наш святий обов'язок - гідно захищати державні інтереси України", - написав Шкіряк.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі звернули увагу на той момент, що журналісти "17 каналу" опинилися на місці загибелі журналіста Павла Шеремета практично в момент події.