RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Стеця зізналися у безсиллі перед російською пропагандою

У Міністерства інформаційної політики України немає ресурсів для боротьби з російською пропагандою, повідомив державний секретар відомства Артем Біденко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У держави, тим більше у нашого міністерства, немає достатньо ресурсів для того, щоб швидко знайти фейк. Немає фахівців, які скажуть, що: "Ось, за цими ознаками ми бачимо, що знімали щось неправдиве". Тому все надія на те, що максимально швидко громадські організації зможуть знайти такі речі", - зазначив Бденко.

І тільки тоді, за його словами, міністерство допоможе залучити всі ресурси, щоб оприлюднити цю інформацію у офіційних ЗМІ, надати її західним партнерам, продемонструвати саме ті ознаки фейковості, які були знайдені експертами.

Крім того, Біденко заявив, що Мініформполітики не здатне регулярно моніторити наявність українських каналів на окупованій території.

"Моніторинг не проводиться офіційними публічними методами, а ті люди, які там знаходяться і можуть це моніторити, вони не завжди в доступі. А якийсь постійний моніторинг неможливий в принципі, тому що це непідконтрольна територія, там терористи" , - розповів державний секретар.

Нагадаємо, раніше екс-гендиректор НТКУ Зураб Аласанія відзначив, що створення при Міністерстві інформаційної політики державного інформаційного ресурсу, який би вів мовлення російською мовою на окуповані території, практично неможливе через проблеми з громадською думкою.