RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Авдіївка і Ждун: що шукали українці в інтернеті минулого тижня

У компанії Яндекс розповіли, що українці запитували найчастіше 1-7 лютого. У лідерах: загострення в зоні АТО, Євробачення і ждунов.

Так, найчастішим запитом став "День бабака", зокрема, користувачі питали дату і значення дня бабака, а також шукали фільм. Також українці багато шукали про загострення в зоні АТО, запитуючи "новини авдеевка сьогодні" і "обстріл Донецька".

Євробачення стало третьою найпопулярнішою темою - шукали як де подивитися його онлайн і учасників.

На 4 місці за популярністю запит "Вибух у Донецьку 3 лютого" (коли в місті прогримів сильний вибух), на 5-му - "Прем'єра фільму" Дзвінкі ". За тиждень до Дня святого Валентина українці вже активно шукають, як зробити валентинку своїми руками і конкурси на це день. І, як не дивно, уточнюють його дату.

На сьомому місці опинився мем "Ждун": користувачі шукали, хто це такий і звідки взявся.

Восьме місце за популярністю запитів зайняв випуск гри "Conan Exiles", на дев'ятому - гомеопатія, можливо, українці цікавилися цим у зв'язку з визнанням лженаукою в Росії, десятку замикає День ангела Оксани - найчастіше шукали привітання, а також цікавилися датою свята.

В Яндексі також розповіли про три персонах, до яких найсильніше виріс інтерес: Георгій Тараторкін (російський актор, який помер 4 лютого), Олег Анащенко ( "начальник управління народної міліції ЛНР", убитий на минулому тижні) і футболіст Роман Зозуля, який опинився в центрі скандалу в Іспанії.

У топ-3 спортивних подій тижня увійшли матч "Барселона" - "Атлетіко" (7 лютого), зимова Універсіада 2017, матч "Челсі" - "Арсенал" (4 лютого).

Схожі дані показує і пошуковик Google за той же період.

Так, в лідерах запитів - Євробачення-2017 і загострення ситуації в Авдіївці та вибухи в Донецьку. 2 січня користувачі в день річниці смерті шукали інформацію про Кузьму Скрябіна. Крім того, українці гуглили "день бабака", "іменини Оксани" і "гомеопатію". А в понеділок під час сильних погіршень погодних умов в лідерах був запит "Яндекс.Пробки". Серед персон, інформацію про яких в цей період шукали найчастіше - Анащенко, Тараторкін і Арсен Мірзоян, один з учасників відбору на Євробачення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Google запускає сервіс по виявленню фейковий новин.