RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Der Spiegel розповів про стеження німецької розвідки за редакціями світових медіа

Служба зовнішньої розвідки Німеччини з 1999 року шпигувала за журналістами низки провідних засобів масової інформації світу. Про це йдеться в публікації видання Der Spiegel.

Повідомляється, що німецька розвідка контролювала як мінімум п'ятдесят номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти журналістів або редакцій BBC, The New York Times, Reuters та інших.

"Серед них номери Всесвітньої служби BBC у Лондоні і її корпункту у Афганістані, корпункту The New York Times у Афганістані, а також мобільні та супутникові телефони корпунктів інформаційного агентства Reuters у Афганістані, Пакистані та Нігерії", - цитує DW матеріал Der Spiegel.

Неурядова організація Репортери без кордонів вже назвала цей шпигунство "жахливим нападом на свободу преси". Служба розвідки ФРН відмовилася від коментарів.

Мовна корпорація ВВС звернулася до Федеральної розвідувальної служби Німеччини за роз'ясненнями, але відповіді теж поки не отримала.

"Місія ВВС - надавати людям по всьому світу точну інформацію і новини, і у наших журналістів повинна бути можливість діяти вільно і без ризику, забезпечуючи повний захист своїх джерел. Ми закликаємо всі уряди поважати роботу вільної преси", - йдеться у заяві ВВС з приводу інформації про шпигунство за її співробітниками.

Нагадаємо, у квітні 2016 року німецький тижневик Der Spiegel звинуватив Федеральну розвідслужбу Німеччини (BND) у шпигунстві за західними партнерами і міжнародними організаціями, в тому числі і Міжнародним валютним фондом.