RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Amnesty International виступило проти Доктрини інформаційної безпеки України

"Доктрина інформаційної безпеки України" загрожує свободі слова в країні. Про це заявили у правозахисній організації Amnesty International, передають "Українські новини".

Зокрема, мова йде про норми регламентують моніторинг засобів масової інформації та загальнодоступних ресурсів Інтернету для виявлення інформації, забороненої в Україні.

"Свобода слова? Ні, не чули. Протидіяти пропаганді можна тільки одним способом - створюючи якісний і об'єктивний контент. Але якщо це складно, набагато простіше йти шляхом заборон, хоча це і не той шлях, який потрібен країні, що розвивається", - заявила представник українського відділу Amnesty International Тетяна Мазур.

Нагадаємо, 25 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) "Про Доктрину інформаційної безпеки України". Метою Доктрини є "уточнення принципів формування і реалізації державної інформаційної політики, перш за все з протидії інформаційному впливу Росії в умовах розпочатої нею гібридної війни".