RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Доктрина інформаційної безпеки України: медіаексперт вказала на недоліки документа

Медіаексперт Наталія Лігачова вважає, що в нещодавно прийнятій і підписаній президентом доктрині інформаційної безпеки України є деякі недоробки.

Про це вона повідомила в коментарі "Апострофу".

"Один з її недоліків, що положення доктрини пов'язані насамперед з агресією Росії, мені здається, що це свідчить про те, що в України і авторів доктрини поки немає уявлення яким чином повинна забезпечуватися інформаційна безпека України, з урахуванням всіх загроз", - говорить вона. На думку експерта, через цей фактор документ є не загальним правилом інформаційної безпеки, а спрямован тільки проти російських загроз.

Ще одним пунктом, який викликає стурбованість у експерта – можливе закріплення на законодавчому рівні позасудового та досудового блокування сайтів. За її словами, ініціатива радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка про блокування сайтів "Вконтакте" і "Одноклассники", може говорити про використання доктрини в цьому напрямку. "Хоча проти цього є потужний опір і з боку громадських організацій та провайдерів, але тим не менше, потрібно уважно стежити громадянському суспільству, яким чином будуть імплементувати пункти доктрини", - зазначила Лігачова.

Детальніше про те, чим загрожує інформаційна доктрина українцям, читайте в матеріалі "Апострофа".