RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Різати по живому: українська зірка різко висловилася про мовне питання в Україні

Травесті-артистка Монро вважає, що мовний закон в Україні слід було прийняти ще в 1991 році. На її думку, прийняття даного рішення вимагає чіткості і рішучості. Тоді країна могла б уникнути конфліктів, які відбуваються в ній останні роки.

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апостроф.Лайм".

"Я вважаю, що українська мова повинна бути єдиною державною мовою на всіх фронтах - чиновники, навчальні заклади, державні установи, державні службовці, робітники, міліція, пожежники, лікарі, коротше всі, хто отримує зарплату від держави, повинні розмовляти на роботі українською мовою", - каже Монро.

На думку зірки, українська мова має стати єдиною для всіх зареєстрованих в Україні ЗМІ. "Розумієш, не можна робити все це плавно, не можна давати пострадянському жителю право вибору! Рубати по живому, перетягнули джгутом артерії - і живемо далі. Кров зупиниться сама, згорнеться і затягнеться. Інакше буде продовжуватися весь цей срач і всі неподобства, тому що мовне питання завжди було прекрасною темою для маніпуляцій", - заявила вона.

Нагадаємо, в кінці січня у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про державну мову", який викликав бурхливе обговорення в суспільстві. Докладніше про те, до чого призведе насильницька українізація читайте в матеріалі "Апострофа".