RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Експерт назвав проблеми, з якими зіткнеться реформа українських шкіл

Експерт освітнього напрямку в аналітичному центрі Cedos Ірина Когут вважає, що запланована Міністерством освіти і науки масштабна реформа по введенню профільної освіти в українських школах може зіткнутися з низкою проблем.

Таку думку вона висловила в коментарі "Апострофу".

Першою серйозною проблемою на шляху до профільної освіти експерт вважає маленький термін для впровадження реформи. За словами фахівця, до початку 2018-2019 навчального року неможливо усунути всі прогалини середньої освіти.

Ще один важливий аспект, який може перешкодити якості реформи – школи не зможуть забезпечити вибір профілю самою дитиною. До того ж ситуація з вчителями складається не кращим чином. За словами Когут, близько третини з них залишаться без роботи, а багатьом доведеться пройти переатестацію. І тут час теж не зіграє на руку реформаторам. "А очікувати, що буквально за рік всіх учителів в Україні, які викладають у старшій школі, перевчать – це дуже оптимістично", - каже Когут.

Проблеми також можуть виникнути з підручниками. Навіть якщо їх встигнуть написати і надрукувати, на думку експерта, можуть виникнути питання до їх якісного наповнення.

Когут резюмувала, що вирішити всі проблеми української школи за короткий термін не можна.

Детальніше про реформу українських шкіл читайте в матеріалі "Апострофа".