RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

SpaceX назвала нову дату запуску першої експедиції на Марс

У минулому році компанія Елона Маска SpaceX поділилася своїми планами запустити космічний корабель Dragon на Марс вже в 2018 році, що стало б першої приватною місією на планету. Однак у компанії відклали цю подію на 2020 рік.

Про це пише видання The Verge.

"Ми були сконцентровані на 2018 році, однак ми відчуваємо, що нам потрібно більше часу на програми відправки екіпажів і створення ракети Falcon Heavy. Тепер ми розраховуємо на перший запуск у 2020 році", - сказала президент SpaceX Гвінн Шотуелл.

Вона зазначила, що перший запуск Falcon Heavy повинен відбутися вже влітку 2017 року. За її словами, запуск програми відправки екіпажів за допомогою Dragon запланований на 2018 рік — тоді компанія збирається відправити астронавтів на МКС.

У матеріалі йдеться, якщо SpaceX не запустить свою вантажівку на Марс до 2020 року, планету будуть освоювати інші організації. У 2020 році NASA збирається запустити ще один свій марсохід, на цей рік запланована відправка пристрою від програми ExoMars, спільної місії Роскосмоса та Європейського космічного агентства. Крім цього, за освоєння Марса готові взятися ОАЕ та Китай.

Як повідомляв "Апостроф", соцмережі вразив план колонізації Марса.