RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вчені виявили придатні для життя планети: повне відео прес-конференції NASA

Міжнародна група астрономів на прес-конференції у NASA повідомила про відкриття системи з семи землеподобних планет біля ультрахолодного червоного карлика TRAPPIST-1, який знаходиться на відстані 39,5 світлових років від Сонячної системи.

Публікуємо повне відео прес-конференції науковців:

За словами, астрономів їх відкриття доводить, що земний випадок зародження життя не унікальний у Всесвіті. Крім того, деякі планети потенційно придатні для проживання людей. Найбільш віддалена від свого світила планета повинна мати щільну атмосферу, а також рідкий океан, прихований під льодами.

Відзначимо, в роботі над відкриттям планет у системі TRAPPIST-1 брали участь: Томас Зарбучен (адміністратор Дослідницького Центру в штаб-квартирі НАСА у Вашингтоні), Майкл Гіллон (астроном Університету Льєжу у Бельгії), Шон Кері (менеджер дослідницького центру Spitzer Science Center НАСА у Калтесі/Іпак, Пасадена, Каліфорнія), Николе Льюїс (астроном наукового Інституту космічного телескопа в Балтіморі), Сара Сіджер (професор планетарної науки і фізики Массачусетського Технологічного Інституту, Кембридж).

Нагадаємо, раніше у NASA показали вражаюче фото, як "помирає" зірка з невеликою масою, як наше Сонце.