RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вчені довели, що люди з дітьми живуть довше бездітних

У Швеції завершилося масштабне дослідження, метою якого було встановити, чи впливає наявність дітей в сім'ї на тривалість життя.

Про це повідомляє BBC.

Вчені зібрали матеріал на основі спостереження 1,5 мільйона чоловіків і жінок, які народилися в межах 1911 і 1925 років і досягли 60-річного віку.

В результаті був зроблений висновок, що в середньому люди, які стали батьками навіть для однієї дитини, жили довше за тих, хто залишився бездітним.

У підсумковій публікації дослідження відзначається, що до 60 років різниця в очікуваній тривалості життя між сімейними і бездітними людьми становила 2 роки для чоловіків і півтора - для жінок.

До 80 років сімейні чоловіки могли прожити 7 років і 8 місяців, а бездітні - тільки 7 років. Для жінок така різниця склала 9 років і 6 місяців проти 8 років і 11 місяців.

При таких даних вчені, все-таки, з обережністю говорять про вплив наявності дітей на тривалість життя, відзначаючи, що ця різниця може пояснюватися і іншими причинами. Так, діти нерідко допомагають своїм батькам у стрості, в той час як багато бездітні люди ведуть менш здоровий спосіб життя.

Раніше "Апостроф" повідомляв про дослідження наслідків тривалого денного сну.