RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Індії виявлені сліди найдавніших водоростей

Вченим вдалося виявити, що предки тварин, водоростей і еукаріотів могли з'явиться на 400 мільйонів років раніше передбачуваної дати.

До таких висновків вони прийшли після того як виявили в осадових породах гірського масиву Віндхем в Індії сліди бактеріальних колоній і червоних водоростей, віком близько 1,6 мільярда років. Стаття вчених про давнью знахідку опублікована в журналі PLOS Biology.

Раніше найбільш ранніми предками эукариотичних організмів вважалися червоні водорості вік яких оцінюється в 1,2 мільярда років.

За словами вчених, сліди добре збереглися і дозволяють розглянути органели і компартменталізацію, "поділ" клітини на внутрішні мембранні структури, характерні саме для еукаріотів. Також знахідка дозволила вченим виділити два нових види червоних водоростей. Великі клітини Rafatazmia chitrakootensis заповнені дисковидними структурами, які, можливо, є хлоропластами, несучими пігменти фотосинтезу. З ними сусідять більш округлі водорослеві клітини, що отримали назву Ramathallus lobatus.

Як повідомляв "Апостроф", вчені назвали тварин, які можуть пережити кінець світу.

За матеріалами ZN.ua.