RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У ГПУ розповіли про відрахування з вишів дітей екс-керівників країни

Серед абітурієнтів, які вступили до вузів за підробленими результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), є діти колишнього керівництва кількох міністерств і народних депутатів. Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури Олександр Новіков, передає Укрінформ.

"З цих двохсот чоловік, переважна більшість - діти працівників апарату Верховної Ради, народних депутатів колишнього скликання, в тому числі окремих перших керівників Верховної Ради. Є серед них колишні керівники ГПУ, міністерства внутрішніх справ, міністерства оборони. Я називаю ті органи, де зафіксовані десятки фактів таких дій. У тому числі Державна фінансова інспекція, зараз Державна аудиторська служба України - перші керівники ", - сказав Новіков на розширеному засіданні Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

Прокурор повідомив, що підробка результатів тестування почалося ще 2008 року, коли проходження ЗНО стало обов'язковою умовою вступу до вузів. Участь у фальсифікаціях результатів ЗНО брав майже весь керівний склад Українського центру оцінювання якості освіти, окрім чинного керівника центру Вадима Карандія, а також окремі керівники Одеського, Івано-Франківського регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Змін результатів ЗНО не було зафіксовано у роботі Львівського і Донецького центрів.

Новіков також розповів, що особи, які безпосередньо займалися підробкою результатів, "математично аналізували, як підвищити бал, щоб не зіпсувати математичну картину ЗНО".

За словами представника генпрокуратури, понад сто осіб були відраховані з бюджетних місць навчання за використання підроблених балів ЗНО, на ці місця були зараховані ті абітурієнти, які мали на це право за результатами тестів.

Нагадаємо, у 2015 році в Україні ввели нову систему визначення результатів ЗНО.