RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Український плавець установив рекорд Європи і став чемпіоном: опубліковані відео

Український плавець Андрій Говоров завоював золото чемпіонату Європи, який в ці дні проходить у столиці Великобританії Лондоні: у півфінальному запливі на 50-метрівці батерфляєм 23-річний спортсмен установив континентальний рекорд (22,73 с), а у фіналі не залишив шансів своїм конкурентам.

Про це повідомляє SportArena.

Позаду українця, який показав результат 22,92, залишилися титулований угорець, п'ятикратний олімпійський чемпіон Ласло Чех та британець Бенджамін Прауд.

Таким чином, спортсмен уперше у своїй кар'єрі став переможцем континентальної першості в олімпійських басейнах. Раніше він виграв бронзу на дистанції 50 метрів вільним стилем на чемпіонаті Європи в угорському Дебрецені в 2012 році. А загалом більша частина нагород севастопольця - на змаганнях у 25-метрових басейнах.

Додамо, що крім Говорова вдало в Лондоні виступила ще одна українка - 21-річній Дарині Зевіній вдалося нарешті виграти нагороду на чемпіонаті Європи в 50-метрових басейнах. Киянка стала другою на своїй коронній дистанції 200 метрів на спині, пропустивши вперед венгерку Катінку Хоссу. Раніше в її активі було шість золотих медалей чемпіонату Європи на короткій воді й перемога на 200-метрівці на спині на світовій першості в Стамбулі.

Також слід додати, що на лондонському чемпіонаті Європи з водних видів спорту гарні результати показали і представники стрибків у воду, а також синхронного плавання. Так, Ілля Кваша став чемпіоном Європи на метровому трампліні та завоював бронзову медаль на 3-метровому трампліні в синхронних стрибках з Александром Горшковозовим. Крім того, на рахунку українця ще одна бронза на цьому самому трампліні в індивідуальному виступі. Юлія Прокопчук була найкращою на 10-метровій вишці, також вона перемогла з Максимом Борговим у синхронних стрибках.

Щодо синхронного плавання, то тут першу в історії золоту нагороду виграли українки в довільній програмі, а Анна Волошина стала чотирикратною віце-чемпіонкою Європи.