RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Луческу объяснил свой уход из "Шахтера" и рассказал о своем будущем

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував свій відхід з донецької команди після перемоги в Кубку України над луганською "Зорею" 2:0 у Львові.

Про це повідомляє football.ua.

"Домовлялися, що буду коректний з" Шахтарем "до кінця, до останньої гри і не буду вести ніяких переговорів. Я не хотів ризикувати виступами команди. З завтрашнього дня я вільний тренер, який буде шукати новий клуб. Ще раз, до сьогоднішнього дня ніяких переговорів я не вів, жодних підписів ні з одним з клубів не ставив. з завтрашнього клубу буду вже щось думати. "Шахтар" же одразу приступить до пошуку нового тренера ".

Нагадаємо, що чутки про те, що Луческу проведе 21 травня свій останній матч на посту головного тренера "Шахтаря" з'явилися ще за тиждень до матчу. Повідомлялося, що тренер "гірників" може продовжити свою кар'єру навіть в стані російського "Зеніту". Раніше серед можливих варіантів працевлаштування для Містера називалися такі клуби як "Монако", "Трабзонспор" і "Фенербахче".

Втім, Луческу в своєму заключному спічі зосередився на подяках на адресу представників клубу, футболістів і вболівальників.

"Хочу подякувати всім тим, хто був поруч всі ці роки. Хочу сказати спасибі і вболівальникам. Я уявляю як вони страждають, що вони не з нами. Там, де вони знаходяться, вони радіють за нас. Майже 5-6 команд змінилося за 12 років, зараз прийшли молоді футболісти. Багато гравців росли разом з нами і йшли в топ-клуби Європи. Від них часто приходять привітання, вони показали себе справжніми чоловіками. Завжди буду душею поруч з ними і буду стежити за кожним кроком їх кар'єри. Хотів би , щоб вони продовжували завойовувати титули. Всіх обіймаю. Найважливіше - вдячний президенту. Обіймаю його і вдячний за те, що дозволив бути тренером і своїм другом. Знаю, як він зараз страждає, що не може бути з командою. Особливо в моменти таких перемог . Ніколи не перестану дякувати президента ", - резюмував Мірча Луческу.

Нагадаємо, що Луческу очолив "Шахтар" влітку 2004-го. У перший же сезон він привів донеччан до чемпіонства, а через п'ять років "гірники" виграли Кубок УЄФА. У сезоні-2010/11 донецька команда грала в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, а в сезоні нинішньому дійшла до півфіналу Ліги Європи. Всього Луческу і "Шахтар" здобули 8 чемпіонських титулів і 6 Кубків України. Також румун 7 разів приводив свою команду до перемоги в Суперкубку України.

Як повідомляв "Апостроф", за інформацією португальських ЗМІ, новим тренером "Шахтаря" стане 43-річний Паулу Фонсека, який очолює екс-суперника донеччан по 1/4 фіналу Ліги Європи "Брагу".