RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

У збірній України вигадали виправдання футболістам, що пограли у РФ

Напередодні матчу збірної України проти Румунії 29 травня в Турині півзахисник Тарас Степаненко вважає, що його партнерів по команді, які грали за клуби з РФ, необхідно підтримати, і якщо вони і допустили помилку, то до цього потрібно ставитися з розумінням.

Про це Степаненко розповів в інтерв'ю прес-службі Федерації футболу України.

"Ми зустріли їх, як своїх друзів і партнерів, виявивши максимальну підтримку. На мою думку, кожна людина має право на помилку. Ніхто від цього не застрахований – помиляються всі. Головне вміти вчитися на своїх помилках, тому що негативний досвід – це теж досвід. Якщо футболіст доводить свою спроможність грою і прагне виступати у збірній, викладаючись на всі сто відсотків, не брати його через те, що він припустився помилки – як на мене, неправильно. Женя (Селезньов - "Апостроф") усвідомив свою помилку, повернувся в Україну і готовий працювати на користь своєї держави", - вважає Степаненко.

Нагадаємо, що ні Євгена Селезньова, ні Богдана Бутко, ні Олександра Зінченка, які виступали в минулому сезоні в російській Прем'єр-лізі, не було спочатку в списку тих футболістів, які вирушили зі збірною в Сардинію, де проходив відновлювальний збір. Однак незабаром всі троє були викликані в розташування команди.

"Щодо Богдана Бутка, то він переходив в Росію давно, ще до ускладнення ситуації. Тепер же своєю грою заслужив шанс зіграти у збірній. Поїде він на чемпіонат Європи чи ні - вирішувати тренерам. Те, що людина заслужила право потрапити до розширеного списку – очевидно. Відтак у запрошенні цих хлопців не бачу нічого поганого, навпаки – у нас не так багато кваліфікованих футболістів, щоби ними розкидатися.

Крім Селезньова та Бутка Фоменко вирішив викликати в збірну півзахисника "Уфи" Олександра Зінченка, який дебютував в стані "синьо-жовтих" у матчі відбору Євро-2016 проти Іспанії 12 жовтня. Таким чином, до чемпіонату Європи готуються 29 футболістів, а в фінальну заявку потрапить 23 гравця. Крайній термін подачі ростеру - 31 травня.

Як повідомляв "Апостроф", головний тренер збірної України Михайло Фоменко пояснив появу в команді скандального Селезньова. За словами тренера, якщо нападник потрібен "Шахтарю", то він потрібен і "синьо-жовтим".

"Апостроф" проведе онлайн-трансляцію матчу Румунія - Україна 29 травня о 20:30.