RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Збірна України на Євро-2016: одіозні футболісти потрапили в заявку на турнір

Тренерський штаб збірної України визначився з іменами 23-х футболістів, які відправляться до Франції на Євро-2016: у списку щасливчиків виявилося три одіозних фігури - гравці, які в минулому сезоні пограли в чемпіонаті Прем'єр-ліги РФ і вважалися частиною уболівальників небажаними фігурами в команді.

Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Нагадаємо, що спочатку ні захисника пермського "Амкара" Богдана Бутко, ні півзахисника "Уфи" Олександра Зінченка, ні екс-нападника краснодарської "Кубані" не було в списку запрошених на збір - вони були в резерві. Однак протягом кількох днів всі троє прибули в розташування команди і взяли участь в товариському матчі проти Румунії (4: 3) 29 травня в Турині. Всі вийшли на заміну, Зінченко забив гол, а Селезньов і Бутко провели на полі значну частину другого тайму.

Додамо, що на Євро-2016 не поїхав Артем Кравець, на рахунку якого понад 10 матчів за клуб Бундесліги "Штутгарт", а також ветеран збірної, футболіст, який знаходиться серед лідерів по кількість зіграних поєдинків у збірній, вінгер "Динамо" Олег Гусєв. Також не знайшлося місця в складі представника "Зорі", латераль Микиті Каменюки.

Воротарі: Денис Бойко ( "Бешикташ", Туреччина), Андрій П'ятов ( "Шахтар"), Микита Шевченко ( "Зоря").

Захисники: Артем Федецький ( "Дніпро"), Євген Хачеріді ( "Динамо"), Олександр Кучер, Ярослав Ракицький, В'ячеслав Шевчук (усі - "Шахтар"), Богдан Бутко ( "Амкар", Росія).

Півзахисники: Руслан Ротань ( "Дніпро"), Сергій Рибалка, Денис Гармаш, Сергій Сидорчук, Андрій Ярмоленко (всі - "Динамо"), Євген Коноплянка ( "Севілья", Іспанія), Анатолій Тимощук ( "Кайрат", Казахстан), Олександр Караваєв ( "Зоря"), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко (обидва - "Шахтар"), Олександр Зінченко ( "Уфа", Росія)

Форварди: Роман Зозуля ( "Дніпро"), Пилип Будківський ( "Зоря"), Євген Селезньов ( "Шахтар").

3 червня українці зустрінуться з Албанією в італійському Бергамо. А 12-го числа підопічні Михайла Фоменка стартують на Євро-2016 матчем проти Німеччини. Поєдинок відбудеться в Ліллі в 22:00.

Як повідомляв "Апостроф", суперник збірної України на Євро-2016 Польща визначилася зі списком футболістів на турнірі.