RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Євро-2016: матч Швейцарія - Албанія відзначився історичною подією

Матч 1-го туру групового турніру Євро-2016 в квартеті А між збірними Швейцарії та Албанії, який завершився перемогою швейцарців 1: 0, відзначився неабияким фактом: вперше в історії чемпіонатів Європи на поле по різні боки барикад змагалися двоє братів - півзахисники Таулант і Граніт Джака.

Обидва народилися в Швейцарії в сім'ї емігрантів, проте в підсумку, молодший Граніт вибрав збірну фактичної батьківщини, а старший брат Таулант - батьківщини історичної. Примітно, що Джаки грають за різні клуби - албанець за "Базель", а швейцарець - за "Арсенал".

"Для нашої сім'ї сьогоднішній матч був особливим. І, думаю, ми з братом зробили все для успіху наших збірних. Але я трішки щасливішими", - цитує Джаку-молодшого сайт УЄФА.

Що стосується поєдинку, то гол на свій рахунок записав Фабіан Шер, а албанці провели більшу частину поєдинку в меншості через вилучення захисника Лоріка Цани.

Албанія - Швейцарія - 0:1 (0:1)

Гол: Шер, 5.

Албанія: Беріша, Хюсай, Цана, Маврай, Аголлі, Т.Джака (Качі, 62), Кукель, Абраші, Роші (Цікаллеші, 74), Садіку (Гаши, 82), Леньяні.

Швейцарія: Зоммер, Ліхтштайнер, Шер, Джуру, Родрігес, Шачирі (Фернандеш, 88), Г.Джака, Бехрамі, Джемаа (Фрай, 76), Мехмеді (Емболо, 62), Сеферович.

Попередження: Шер, 14. Кана, 23. Качі, 63. Бехрамі, 66. Кукель, 89. Маврай, 90+2.

Вилучення: Цана, 36 (груба гра).

Суддя: Веласко Карбальо (Іспанія).

11 червня. Ланс. Stade Bollaert-Delelis.

Нагадаємо, напередодні в матчі-відкритті Франція обіграла Румунію 2:1. Таким чином, Швейцарія разом з французами очолила групу А після першого туру, правда господарі турніру випереджають швейцарців завдяки більшій кількості забитих голів.

Як повідомляв "Апостроф", збірна України обіграла Албанію 3:1 в товариському матчі напередодні Євро-2016. Поєдинок відбувся в італійському Бергамо 3 червня.