RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Скандал з російськими фанами на Євро-2016: у мережі знайшли пояснення

Сутички між російськими фанатами та англійськими уболівальниками в Марселі, де проходив матч між збірними РФ і Великобританії, могли бути організовані російською владою.

Про це пише блогер Микола Шунін на своїй сторінці в Facebook.

"Подивився кілька відео вуличних зіткнень у Марселі. Звернув увагу на одну групу "вболівальників" з РФ — всі підтягнуті та без пивних животів, спортивна статура. Всі однакового зросту, очевидно вище середнього. Одягнені в однакові чорні футболки з білими написами на спині (ймовірно, для полегшення візуальної ідентифікації "свій/чужий"). При фізичному контакті з опонентами стають в характерну боксерську стійку, досить професійно наносять удари руками і ногами. Дії групи "вболівальників" злагоджені, можливо, заздалегідь відрепетирувані. Судячи з координації рухів, тверезі, але з пляшками в руках. Зовні дуже нагадують переодягнених бійців спецпідрозділів", — зазначив блогер.

"Будь-яких фашистських організацій в Росії вистачає", "Це багато помітили... схожі на титушек", "Так, теж звернула увагу на боксерську стійку", "Тварюк вони нагадують. Коли їх вже перестануть випускати з їхнього стійла", "А сенс цієї акції? Налякати європейців?", "Паламар пише, що очевидно спланована акція. Так, щоб англійці захотіли відгородитися від усього цього непотребу. Дії з метою підштовхнути розпад Євросоюзу", "Заслані козачки, як завжди...", "Це поліція Росії. Приїхали дивитися за своїми уболівальниками", "Я навіть не сумніваюся, школа КДБ рулить", "Добре б, щоб і ті, хто буде розслідувати ці безчинства, теж це побачили", "Спецоперації нашого ФСБ розроблені за одним шаблоном. Руку Москви видно за тисячі кілометрів", "Звичайна практика провокацій та дестабілізації. Це звичайні ввічливі люди в чорному", "Беркут" на виїзді", "Евротитушки", — коментують інші користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив проти Росії дисциплінарну справу за расизм, масові заворушення і використання піротехніки під час Євро-2016 в Марселі.