RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У збірній України пояснили провал на Євро-2016

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко спробував пояснити, у чому була причина провалу команди в поєдинку з Північною Ірландією (0:2), результат якого фактично поставив хрест на подальших перспективах українців на Євро-2016.

Про це головний тренер розповів на післяматчевій прес-конференції 16 червня в Ліоні, повідомляє Sportarena.

"Головне - відсутність колективу на полі. Багатьма гравцями не були виконані установки тренерського штабу. Це стосується як і оборони, так і атаки. Все просто: про рівень команди говорить зайняте нею місце. Я вже говорив раніше: якщо не виконувати всі вимоги і не відпрацьовувати на полі на всі 100, то буде і негативний результат. Напевно, наші гравці порахували, що можна малою кров'ю добитися результату в цьому матчі. А хто дозволяє супернику грати у свій футбол, той і програє", - зазначив Фоменко.

Додамо, що українці в результаті не зможуть піднятися вище останнього місця в групі С - такий розклад отримав 100-процентну ймовірність після того, як в другому матчі 2-го туру Німеччина і Польща розійшлися миром 0:0.

Нагадаємо, збірна України поступилася в другому матчі поспіль на Євро-2016. Як і 16 червня, чотирма днями раніше українці програли Німеччині з рахунком 0:2. Підопічні Михайла Фоменка мали ініціативу, контролювали м'яч, однак так і не створили за весь матч хоча б один по-справжньому небезпечний момент. Тоді як підопічні Майкла О'Ніла скористалися своїми шансами сповна. Додамо, що Північна Ірландія здобула історичну перемогу - так, французький чемпіонат став першим континентальним турніром за їхньої участі. Автором історичного голу став Гарет Маколі. Саме він перестрибнув Євгена Хачеріді і вразив ворота Андрія П'ятова головою.

Північна Ірландія вперше в історії відсвяткувала перемогу над українською командою. Раніше чотири попередні зустрічі з українцями завершувалися для них не так вдало - дві поразки і дві нічиї.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст пояснив, чому невдача збірної України на Євро-2016 була очікуваною. За словами головного редактора видання football.ua Кирила Крижанівського, північноірландці мають кращу практику в клубах, а заодно перевершують українців у характері та бажанні.

Більше про провальний матч збірної читайте в матеріалі "Апострофу" - "Україна - Північна Ірландія - 0: 2. Хроніка матчу Євро-2016, відео голів, онлайн