RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна - Польща: де дивитися останню гру збірної на Євро-2016

21 червня в Марселі збірна України зустрінеться з Польщею - цей матч буде прощанням команди Михайла Фоменка з чемпіонатом Європи у Франції.

Україна - Польща

21 червня, вівторок, 19.00. Марсель, стадіон "Велодром".

Пряма трансляція на каналі "Україна"

Орієнтовні склади

Україна: П'ятов - Бутко, Ракицький, Кучер, Шевчук - Риболовля - Коваленко, Степаненко - Ярмоленко, Коноплянка - Зозуля.

Польща: Боруц - Капустка, Глик, Паздан, Єджейчик - Крихов'як, Йодловець - Блащиковський, Пешко - Милик - Левандовський.

Втрати: Щесни - Ротань (під питанням).

Суддя: Свейн Муен (Норвегія).

Матч з поляками стане для Фоменко останнім на посту головного тренера - 67-річний український фахівець сам підтвердив, що покине своє місце роботи, оскільки не бачить сенсу продовжувати тренувати команду, яка не виконала поставлене завдання. Футболісти просто-таки зобов'язані віддячити наставника за досить плідну роботу і ті перемоги, які вони здобули разом з ним - над Францією, Польщею, Чорногорією, Словенією тощо. Фоменко став одним з найбільш щасливих тренерів в історії збірної, а головною його заслугою безсумнівно є те, як він підняв українську збірну з дна відбору на ЧС-2014 і ледь не вивів її на мундіаль.

Тим більше, що тут є щось символічне: перший і останній офіційний матч на посту головного тренера "синьо-жовтих" Фоменко проведе проти Польщі. Чим не привід добряче грюкнути дверима і хоч якось підсолодити гіркоту розчарування, яке збірна принесла вболівальникам на Євро-2016?

Залишається лише додати, що українці не програють полякам вже в чотирьох матчах поспіль. В останній раз "кадра" святкувала перемогу в далекому 2000-му, коли обіграла українську команду на "Олімпійському" в рамках відбору на ЧС-2002. Тоді, до речі, збірною України керував Валерій Лобановський, і для досвідченого і визнаного тренера було справжнім ударом поразка вдома з рахунком 1: 3. Як буде цього разу, чи стануть поляки причиною для радості чи смутку, все буде залежати від самих гравців. Вболівальники хочуть побачити від них тільки одне - бажання перемагати, рвати і метати, йти вперед і здобувати позитивний результат. Те, чого не було в поєдинку з Північною Ірландією.

Додамо, що паралельно з протистоянням в Марселі відбудеться матч Північна Ірландія - Німеччина - на стадіоні "Парк де Пренс" у Парижі. У разі перемоги німців саме вони займуть перше місце в групі С. Успіх Північної Ірландії принесе їм безсумнівно участь в плей-офф і в разі перемоги поляків над українцями залишить Бундестім в заочній боротьбі за місце в 1/8 фіналу через "залік третіх".