RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Екс-футболіст збірної України жорстко висловився про дебютанта команди

Колишній футболіст збірної України, німецького "Байєра", англійського "Ліверпуля" Андрій Воронін жорстко висловився про дебютанта команди Михайла Фоменка на Євро-2016, 19-річного атакуючого хавбека Олександра Зінченка.

Про це учасник чемпіонату світу-2006 у складі української команди розповів в інтерв'ю виданню "Спорт-Экспресс".

"Послухайте, я отетерів. Скільки йому років? 19? Людина в перший раз приїхала в збірну, грає вперше на такому турнірі. І при цьому розводить руками, коли віддає передачу не тому? Якщо сам був би в збірній, особисто йому руки поламав би. У 19 років, якщо він віддав передачу не тому, повинен побігти і відібрати м'яч. А не розводити руками. Це говорить про атмосферу в збірній. Якби 10 років тому таке зобразив на поле, мені б Лужний голову проломив в роздягальні. І був б правий. А зараз він ходить, розповідає, кому як грати? Йому треба рот закрити і працювати! Він уперше приїхав, нічого не добився, його ніхто не знає. Нехай доведе свою спроможність спочатку. Поки нічого надприродного в його виконанні я щось не побачив ... Хіба він забив? " - сказав Воронін.

Нагадаємо, що Олександр Зінченко відзначився в спарингу проти Румунії за два тижні до старту Євро-2016, ставши наймолодшим гравцем, який забивав у збірній України. У двох стартових поєдинках чемпіонату він виходив на заміну, а в матчі проти Польщі з'явився на полі зі стартового свистка: був активним, однак у підсумку Михайло Фоменко замінив його ближче до кінця зустрічі на Віктора Коваленко.

Українці програли в усіх трьох матчах Євро-2016 і зайняли 4-те місце в групі С, ставши найгіршою командою турніру.

Додамо, що швидше за все матч з Польщею стане останнім в тренерській кар'єрі Фоменка в ролі наставника збірної України.

Як повідомляв "Апостроф", збірна України встановила антирекорд чемпіонатів Європи, видавши найтривалішу серію без голів, яка з урахуванням Євро-2012 триває вже п'ять матчів.