RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чемпіонат України з велоспорту визначив учасників Олімпіади-2016

Чемпіонат України з велоспорту на шосе, що проходив з 21 по 26 червня в Івано-Франківській області в гірськолижному курорті Буковель, визначив склад української збірної на Олімпійських Іграх 2016.

Про це йдеться у повідомленні Федерації велосипедного спорту України.

За результатами цього чемпіонату, а також попередніх перемог на міжнародних і національних змаганнях у чоловіків три ліцензії. Україну будуть представляти Андрій Гривко, Віталій Буц та Олександр Поливода, запасний Андрій Хрипта. У жінок — дві ліцензії, які отримали Ганна Соловей та Євгенія Висоцька, запасною стала Тетяна Рябченко.

Що стосується самого чемпіонату, то великою перевагою саме цьогорічних змагань у Федерації велосипедного спорту України вважають рельєф траси. Яку цього року підібрали саме під формат складного, гірського маршруту в Ріо.

«Дякую Буковелю за відкриття Карпат для українського велоспорту. Це не кримський пляж і спортсмени всіх категорій зрозуміли — простим та легким олімпійський відбір більше не буде ніколи. Блискуча командна перемога Олександра Поливоди в еліті чоловіків. Бойова робота дівчат-еліти і хлопців андерів. Я задоволений як ніколи. Тільки одне зауваження до організаторів з Міністерства спорту — зробіть наступного року справжнє спортивне свято, підтягніть дітей, ветеранів і велоспорт засяє. Так тримати!!!» — заявив президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко.

Гонщикам належало проїхати декілька кіл «пекла» — саме цей епітет використовували деякі спортсмени, щоб охарактеризувати поточну трасу. «Те, що пишуть про складнощі і небезпеки траси — це перебільшення. Технічно траса на порядок легше тієї, яка буде в Ріо і в якихось моментах навіть її нагадує. Якщо вже тут небезпечна, то в Бразилії з таким підходом можна і не стартувати. Тут комп’ютер показував швидкість місцями 77-78 кілометрів на годину. У чоловіків можлива швидкість за 100, запевняю», — прокоментувала титулована спортсменка, яка взяла декілька призових місць на Чемпіонаті з велоспорту, Ганна Соловей.

«Високий набір висоти, численні підйоми, спекотна погода і злива — це ті критерії відбору, яких так боялися наші спортсмени. Ці страхи виправдані, проведення Чемпіонату України в горах, та ще й в перлині Карпат — найкрасивішому гірськолижному курорті України — вимагали від спортсменів певної витривалості і фізичних даних. Так, у груповій гонці серед чоловіків до 23 років (Unders) не обійшлося без втрат. Під час сильної зливи спортсмен з команди Kolss-BDC зламав руку і отримав струс мозку. Та варто зазначити, що цьогорічний Буковель може цілком претендувати на велосипедну мекку Карпат. До того ж в організаційному плані чемпіонат пройшов якнайкраще», - зазначається у повідомленні.

«За всю мою велосипедну кар’єру — це найкращий Чемпіонат України, в якому доводилося брати участь: по організації та локації, з розумного підбору до Олімпіади і Чемпіонату Європи. Без перебільшення можу сказати, що в Україні вміють організовувати гонки», — відзначила велогонщиця Ганна Соловей.

Результати Чемпіонату України з велоспорту на шосе

22.06.2016 – індивідуальна гонка на час (жінки ЕLITE) – 19 км

1. Євгенія Висоцька

2. Ганна Соловей

3. Тетяна Рябченко

індивідуальна гонка на час (чоловіки до 23 років) – 19 км

1. Марк Падун

2. Костянтин Рибарук

3. Ілля Клепіков

23.06.2016 – індивідуальна гонка на час (чоловіки ЕLITE) – 38 км

1. Андрій Василюк

2. Андрій Хрипта

3. Олександр Превар

24.06.2016 – групова гонка (чоловіки до 23 років) – 140 км

1. Тимур Малєєв

2. Валерій Тарадай

3. Рінат Удот

25.06.2016 – групова гонка (жінки ЕLITE) – 135 км

1. Євгенія Висоцька

2. Тетяна Рябченко

3. Ганна Соловей

26.06.2016 – групова гонка (чоловіки ЕLITE) – 186 км

1.Олекандр Поливода

2. Віталій Буц

3. Денис Костюк

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт
Теги: