RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Євро-2016: тренер-рекордсмен завершив кар'єру після невдачі

Головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске вирішив не тільки не продовжувати контракт з командою після того, як він покинула Євро-2016, програвши в 1/8 фіналу Італії 0:2, але завершити тренерську кар'єру.

Про це повідомляє "Спорт-Экспресс".

"Прийняв би це рішення незалежно від виступу на Євро-2016. Мій контракт закінчується 31 липня, тому ми спокійно дочекаємося цього дня і завершимо співпрацю. Більше я не буду сидіти на тренерському містку. Я залишаю футбол, але якщо чимось зможу допомогти - обов'язково зроблю це ", - зазначив дель Боске.

Тренерська кар'єра дель Боске почалася в 1987 році, коли він працював в академії рідного для себе "Реала". Дослужившись до головного тренера першої команди "Королівського клубу", фахівець в кінцевому підсумку став одним з кращих тренерів в історії цієї команди. Під його керівництвом "Реал" двічі ставав чемпіоном Іспанії, двічі вигравав Лігу чемпіонів, а також по одному разу завойовував Суперкубок Іспанії, Суперкубок УЄФА і Міжконтинентальний кубок.

Незважаючи на всі трофеї, президент "Реала" Флорентіно Перес в 2003 році звільнив дель Боске, що і сьогодні називають одним з найдивніших рішень в історії футболу. У 2008 році дель Боске прийняв пропозицію очолити збірну Іспанії, яка до цього разом з Луїсом Арагонесом стала чемпіоном Європи. В кінцевому рахунку дель Боске зміг привести збірну не тільки до аналогічного досягнення на Євро-2012, а й виграти разом з нею чемпіонат світу-2010. Перемога в ПАР стала першою в історії "Червоної фурії" на світових першостях. Таким чином, дель Боске став тренером-рекордсменом в Іспанії.

Додамо, що на Євро-2016 Іспанія домоглася двох перемог і двічі програла.

Як повідомляв "Апостроф", тренер збірної України Михайло Фоменко після невдачі команди на Євро-2016 вибачився перед уболівальниками і пішов у відставку. Фоменко очолював команду з грудня 2012 року.