RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Визначилися фіналісти Уімблдону: опубліковано відео

На тенісному турнірі серії Великий шолом Уімблдон, який проходить у Лондоні, визначилися фіналісти змагань: в чоловічій сітці за перемогу посперечаються британець Енді Маррей і канадець Мілош Раонич, в жіночій - Серена Вільямс і Анжелік Кербер.

Жіночий фінал відбудеться 9 липня о 16:10, а чоловічий - у неділю в цей же час.

Канадець Раоніч став першим тенісистом у своїй країні, якому вдалося пробитися у вирішальну стадію "Мейджора": в 1/2 фіналу він обіграв титулованого швейцарця Роджера Федерера - 6: 3, 6: 7 (3: 7), 4: 6, 7: 5, 6: 3. Нагадаємо, що для 7-кратного переможця Уімблдону це був 11 півфінал в Лондоні в історії, однак в підсумку він не зумів подолати черговий бар'єр. В кінці 4-ї партії Федерер міг завершувати поєдинок, проте допустив дві подвійні помилки поспіль і в підсумку програв 5:7. А в наступному сеті канадець взяв своє.

Щоб вийти в свій третій фінал домашнього "Гранд Слему", Маррею знадобилося лише три партії - він здолав чеха Томаша Бердиха з однаковим рахунком 6:3. Додамо, що одного разу шотландцеві вдавалося перемогти на трав'яних кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету - в 2013-му він виграв у самого Новака Джоковича 6:4, 7:5, 6:4. До речі, перша ракетка світу на нинішньому Вімблдоні вилетів на стадії 1/8 фіналу, програвши американцю Сему Куеррі в четирьохсетовій битві.

Щодо жіночої сітки, то Серена Вільямс легко розправилася в півфіналі з росіянкою Оленою Весніою 6:2, 6:0, а Анжелік Кербер здолала Венус Вільямс, не давши повторитися фіналам зразка 2008-09 років, коли сестри Вільямс зустрічалися у вирішальних поєдинках і обмінювалися перемогами - спочатку перемогла старша, а наступного року - молодша з сестер. Втім, Вільямс можуть відігратися в парному розряді - їм протистоятимуть угорка Тімя Бабоша і Ярослава Шведова з Казахстану.

Додамо, що українці на Уімблдоні 2016 виступили не дуже вдало: так, в Лондоні стартувало семеро представників України, але максимальним результатом став вихід у друге коло - у Еліни Світоліної, Сергія Стаховського і Олександра Долгополова. Втім, виправитися за старших колег може 16-річна одеситка Діана Ястремська - вона зіграє у фіналі юніорського Уімблдону.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні збірна України пробилася в змагання Другої світової групи Кубку Федерації. У плей-офф українки не впоралися з Аргентиною (4:0) і отримали єдину путівку на підвищення у класі.