RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Англії назвали умови відсторонення Росії від Олімпіади-2016

Авторитетний журналіст Ден Роун з видання ВВС назвав приблизні терміни, коли вирішиться питання про відсторонення російських спортсменів від Олімпійських ігор у Ріо через приналежність великої кількості атлетів до вживання допінгу, а також приховування цих фактів з боку влади РФ.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Не чекайте, що МОК усуне Росію від Олімпіади сьогодні. Спочатку вони дочекаються вердикту CAS (Спортивний арбітраж в Лозанні, - "Апостроф") за позовом російських спортсменів проти IAAF. У МОК стурбовані загрозою судового позову і ризиком розколу в олімпійському русі. Томас Бах (голова МОК, - "Апостроф") як і раніше заперечує проти того, щоб дозволити міжнародній федерації вирішувати питання про відсторонення росіян. Однак тиск з боку ВАДА, засобів масової інформації, спонсорів, спортсменів може стати занадто великим, і МОК може підтримати повну заборону в найближчі дні", - написав Роун.

Нагадаємо, що російських легкоатлетів не допустили до Ігор 2016, а в Ріо країну представлятиме лише одна стрибунка в довжину Дарина Клішина. 68 росіян подали позов на рішення IAAF до Спортивного арбітражу в Лозанні. Рішення суду повинно бути оприлюднене не пізніше 21 липня.

При цьому після оголошення результатів розслідування WADA 18 липня заклики усунути Росію від Ігор у Ріо стали звучати все частіше. Так, такі санкції підтримала комісія спортсменів Міжнародного антидопінгового агентства, а також окремі національні представництва організації - в Німеччині, Японії, США, Канаді та інших провідних державах.

Додамо, що Ігри 2016 стартують 5 серпня.

Як повідомляв "Апостроф", у прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна викликало бурхливу реакцію відхилення IAAF заявки всіх російських спортсменів, крім Дар'ї Клішиної.