RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Український боксер зробив важливу заяву щодо своєї кар'єри

Український боксер Василь Ломаченко, який 11 червня нокаутував пуерториканця Романа Мартінеса і став автором унікального досягнення, зробив важливе повідомлення щодо свого майбутнього: за словами українця, він переходить в більш старшу вагову категорію.

Рішення Ломаченко передав через Твіттер його менеджер Егер Клімас.

"Я переходжу в категорію до 130 фунтів (до 58,9 кг -" Апостроф ") через більшої конкуренції та кращих перспектив в ній. Таким чином, я відмовляюся від пояса чемпіона WBO в напівлегкій вазі", - заявив Ломаченко.

Нагадаємо, що Ломаченко в аматорському боксі виступав в двох категоріях - до 57 кг і 60 кг, в яких здобув по золотій медалі Олімпійських ігор - в 2008 і 2012 роках. Боксер почав свою професійну кар'єру в кінці 2013 року, а перший титул завоював влітку 2014-го. Всього на його рахунку 7 поєдинків, один з них він провів в категорії до 58,9 кг. Завдяки перемозі українець побив недавній світовий рекорд 23-річного японця Наоі Іноуе (найлегша і другий найлегша вага - до 50,8 кг і 52,1 кг), витративши на завоювання двох титулів в різних вагових категоріях, перевершивши його на один бій.

Більше про історичну перемогу Ломаченко читайте в матеріалі "Апострофа" - "Ломаченко - Мартінес: хроніка чемпіонського бою, відео нокауту, онлайн"