RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Збірна України відзначилася патріотичним жестом на Олімпіаді в Ріо: опубліковано фото

В Олімпійському селищі в Ріо-де-Жанейро вивісили національні прапори України.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету.

«В олімпійському Ріо-де-Жанейро замайоріли українські прапори! В столиці Ігор ХХХІ Олімпіади – бразильському Ріо-де-Жанейро тривають останні приготування до зустрічі учасників головної спортивної події чотириріччя. В Олімпійському селищі служби Оргкомітету Ігор-2016 та штаби команд готуються приймати перших спортсменів з різних країн світу, які заселяться в день офіційного відкриття Селища, 24 липня.В неділю до олімпійського Ріо прибудуть і українські атлети – спортивні гімнасти, лучники, веслувальники та батутисти», - говориться в повідомленні.

Фото: facebook.com/olympicua

«Пишаючись тим, що представляють свої держави, прагнучи максимально ідентифікувати себе з-поміж понад 200 країн-учасниць Ігор, Олімпійські команди оздоблюють свої будинки в Селищі національною символікою. Відтепер в Ріо майорять і українські прапори, яскраво прикрашаючи 18-поверховий будинок, де протягом Олімпійських ігор мешкатимуть наші спортсмени і тренери», - додали в НОК.

Варто відзначити, що пост НОК у Facebook набрав понад 1 тис. лайків менш ніж за добу.

Грузинський історик і публіцист, професор Державного університету Ілії Олег Панфілов опублікував у своєму блозі аналогічну фотографію, пригадавши той факт, що російських легкоатлетів не допустили до Олімпіади через допінговий скандал.

Як повідомляв «Апостроф», раніше в мережі по достоїнству оцінили патріотичний пост української легкоатлетки Ольги Саладухи, який вона опублікувала напередодні Олімпіади.