RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відкриття Олімпіади-2016: визначається головний учасник від України

Стало відомо, хто з учасників української олімпійської команди на Ріо-2016 понесе прапор на чолі під час церемонії урочистого відкриття Ігор на легендарному стадіоні "Маракана".

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету.

Прапороносці української команди стане один з найдосвідченіших її учасників, 48-річний стрілець Микола Мільчев, який 2000 року приніс збірній одну з трьох золотих медалей Олімпіади в Сіднеї.

Такий вибір був зроблений українськими спортсменами - вже безпосередньо в олімпійському селі на загальнокомандних зборах.

"У цьому році виповнюється 30 років з тих пір, як я виступаю за збірну. Для мене це вже четверті Олімпійські ігри. Завжди мріяв нести прапор збірної України на Іграх, і сьогодні моя мрія збулася. Спортсмени довірили мені високу честь виконати цю місію. Упевнений , що я з гордістю і відповідальністю буду нести прапор України назустріч перемогам в Ріо-де-Жанейро ", - прокоментував стрілок свою почесну місію.

Нагадаємо, що прапор України на відкритті попередньої Олімпіади в Лондоні ніс дзюдоїст Роман Гонтюк. На закритті цю місію довірили важкоатлету Олексію Торохтію.

Додамо, що всього в Ріо виступить 206 представників України в 27 видах спорту.

Про те, як українці виступали на попередніх Олімпійських іграх, читайте в матеріалі "Апострофа" - "Кличко, Ломаченко, Клочкова - все історії перемог українців на літніх Олімпійських іграх"