RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Яскравий жест грузинського олімпійця: з'явилися нові подробиці та фото

Грузинський дзюдоїст Лаша Шавдатуашвілі прокоментував свою перемогу над росіянином Денисом Ярцевим у поєдинку у чвертьфіналі боротьби за бронзову медаль на Олімпіаді-2016, після якого показав символічний жест, можливо, приурочений до річниці російсько-грузинської війни 2008 року.

"Сьогодні був такий день, що в мене не було інших варіантів. Це був поєдинок життя і смерті. Я трохи нервував, оскільки 8 серпня - це день наших героїв. Я повинен був показати, що наша країна сильна, ми зовсім слабкі", - сказав Шавдатуашвілі, передає Depo.Сектор з посиланням на sportall.ge.

Щодо жесту дзюдоїста висловилася на своїй сторінці у Facebook журналістка Нато Двалі.

"8 серпня 2016 року. 24-річний тепер уже бронзовий олімпійський чемпіон Лаша Шавдатуашвілі зробив все, щоб саме в цей день укласти на лопатки суперника з країни-окупанта. Вісім років тому, 8 серпня 2008 року, російська авіація бомбила рідне місто Лаші - Горі. "Дивись на цей прапор", - показує жестом Лаша", - написала вона, поділившись також фотографіями поєдинку.

"Це найкраще, що могли зробити грузини в цей день. І це дуже красиво", - зазначив у соцмережі український журналіст Олексій Бобровников.

Як повідомляв "Апостроф", 8 серпня з нагоди восьмої річниці війни РФ з Грузією голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе нагадала про жахливий випадок.