RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Cтало відомо про смерть екс-президента FIFA

Колишній президент FIFA бразилець Жоао Авеланж помер в Ріо-де-Жанейро на 101-му році життя: останнім часом функціонер мав проблеми з легенями і кілька разів був змушений піддатися амбулаторному лікуванню, а в липні цього року він потрапив до лікарні з пневмонією.

Про це повідомляє El Mundo Deportivo.

Авеланж народився в роки Першої світової в сім'ї торговця зброєю, який приїхав до Бразилії з Бельгії. Однак сам Жан не став йти по стопах батька і присвятив себе навчанню і спорту. Авеланж взяв участь в Олімпійських іграх в Берліні в 1936 році як член збірної з плавання, а в перших повоєнних Іграх в Гельсінкі в 1952-му - в команді з водного поло. У 1974 році він став президентом FIFA. На цій посаді він пропрацював до 1998 року, після чого його замінив, як багато хто вважає, учень, Зепп Блаттер. Примітно, що крім роботи в футболі, Авеланж був членом Міжнародного олімпійського комітету (1963-2011).

У 2012 він став учасником корупційного скандалу - його звинуватили і визнали винним у хабарництві під час оформлення угод із продажу телевізійних прав - на більш ніж 40 мільйонів доларів. Втім, уникнути покарання йому вдалося за рахунок свого похилого віку. Додамо також, що Авеланж недавно почав давати свідчення проти свого підопічного Блаттера, якого відсторонили від футболу на довгий термін через корупційних схем в його організації.

Як повідомляв "Апостроф", 14 вересня відбудуться вибори президента УЄФА: на місце Мішеля Платіні, якого відсторонили від футболу разом з Блаттером, претендують троє кандидатів - Мікаель ван Прааг (Нідерланди), Анхель Марія Вільяр (Іспанія) і Александер Сеферіно (Словенія).

За матеріалами football.ua