RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ліга Європи: де дивитися матчі "Шахтаря" та "Зорі"

15 вересня стартує груповий турнір Ліги Європи 2016/17, в якому візьмуть участь двоє представників України - донецький "Шахтар" і луганська "Зоря": донеччани в гостях зіграють проти турецького "Коньяспор", а луганчани будуть приймати ще одну команду з Туреччини - "Фенербахче".

"Шахтар" пробився до групового турніру через кваліфікацію, здолавши в раунді плей-офф турецький "Істамбул", а "Зоря" отримала прямий пропуск в основний етап змагань за квотою бронзового призера Прем'єр-ліги-2015/16 Дніпровського "Дніпра", який згідно з рішенням УЄФА був позбавлений місця в єврокубках.

"Коньяспор" - "Шахтар"

15 вересня, четвер, 22:00. Конья, стадіон "Конья Бююкшехір".

Пряма трансляція на каналі "Україна" і "Футбол 2"

Орієнтовні склади

"Коньяспор": Киринтили - Скубич, Туран, Услу, Вукович - Баїч, Фіндіклі, Хаджіахметович, Мілошевич - Рангелов, Шахінер.

"Шахтар": П’ятов - Бутко, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі - Степаненко, Фред - Марлос, Коваленко, Бернард - Феррейра.

Втрати: Каніболоцький, Азеведу, Срна, Шевчук, Матвієнко, Селезньов.

Суддя: Роберт Шергенхофер (Австрія).

Підопічні Паулу Фонсеки вже подолали турецький бар'єр на стадії вирішального раунду кваліфікації до Ліги Європи і тепер з новими силами і хорошим настроєм, — а 9 вересня "гірникам" вдалося вирвати нічию в матчі з "Динамо", — підходять до протистояння з бронзовим призером чемпіонату Туреччини. Додамо, що це буде вже п'ятий матч "Шахтаря" в нинішньому євросезоні. Раніше донеччани здобули три перемоги і один раз програли.

"Зоря" - "Фенербахче"

15 вересня, четвер, 22:00. Одеса, стадіон "Чорноморець".

Пряма трансляція на каналі "Футбол 1"

Орієнтовні склади

"Зоря": А. Шевченко - Каменюка, Сиваков, Форстер, Соболь - Гордієнко, Чайковський - Петряк, Каменюка, Любенович - Кулач.

"Фенербахче": Волкан Демірель - ван дер Віль, Шкртел, Нойштедтер, Килдирим - Топал, Туфан - Шен, Штох, Потук - Еменіке.

Втрати: Ленс ("Фенер")

Суддя: Іштван Ковач (Румунія).

Підопічні Юрія Вернидуба нарешті отримали можливість перевірити свої сили в основному раунді Ліги Європи - раніше вони двічі зупинялися у вирішальній стадії відбору. За іронією долі історичний момент луганчани зустрінуть в ослабленому складі: влітку команду покинуло одразу кілька основних футболістів - воротар Микита Шевченко, який хоч і в статусі запасного, але постійно запрошується до лав національної збірної України, півзахисник Андрій Тотовицький і нападник Філіпп Будківський. Утім, Юрію Вернидубові не звикати до складнощів, і напевно він придумає, як і ким заповнити втрати в складі.

Як повідомляв "Апостроф", єдиний представник України в Лізі чемпіонів 2016/17 "Динамо" програло на старті групового турніру італійському "Наполі" 1:2 в Києві.