RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Відомий український спортсмен відмовився від проекту путінського режисера

Знаменитий у минулому український баскетболіст, олімпійський чемпіон Ігор-1972 Анатолій Поливода розповів, як отримав запрошення взяти участь у проекті путінського режисера, російського пропагандиста Микити Михалкова, проте відмовився від пропозиції через події на Донбасі.

Про це повідомляє видання "Планета Баскетбол".

Поливода, що народився в Єнакієве, а згодом став одним мул кращих баскетболістів СРСР і лідерів радянської збірної, розповів, що в РФ знімають фільм про перемогу тієї команди над США у фіналі Олімпіади в Мюнхені.

"З 12 гравців тієї команди нас залишилося тільки четверо. Крім мене і Вані Едешко - це Алжан Жармухамедов, який свого часу переїхав з Узбекистану в Москву, а також Модестас Палуаскас. І ось Ваня дзвонить мені недавно і розповідає про фільм і про те, що Кондрашина (Володимир Кондрашин - головний тренер збірної СРСР - "Апостроф") зіграє Володимир Машков, а його асистента - Андрій Соколов. "Приїжджай в Москву, вип'ємо горілочки, все буде на вищому рівні". Я йому відповідаю: "Вань, пити - не п'ю, але все одно не можу ". Він:" А чого? ". -" Ну як, моя країна знаходиться в положенні, на Донбасі, на якому я виріс, йде війна. У Москву заробляти гроші я не поїду ". Він мені відповідає:" У вас же взагалі там нічого такого, якась бійка ". І взагалі говорить в стилі російських ток-шоу. Далі питання торкнувся Криму. Скажу вам свою думку: коли Крим відокремлювався, я десь в душі погодився - добре, нехай забирають, аби не було такого на Донбасі. Але потім якби ми, українці - перші добровольці тоді не стали на захист, то ця зараза потрапила б далі. І ось я кажу "Ваня, ось ти білорус, як би ти вчинив, якби росіяни захопили у вас Брестcкую фортеця? Ти б підняв руки вгору? ". А кінцівка цієї розмови наступна: він мені сказав в стилі ведучого ток-шоу Толстого:" Ну нападаючи на нас ". Після цього він кинув трубку", - розповів Анатолій Поливода на зустрічі зі студентами Київського електромеханічного коледжу.

Відзначимо, що Поливода під час перебування гравцем київського "Будівельника" не раз отримував запрошення з найкращою на той момент команди - московського ЦСКА. Однак так і не погодився на переїзд до Білокам'яної.

Як повідомляв "Апостроф", футболіст з Донбасу Артем Гордієнко висловився про негативне ставлення до РФ: захисник луганської "Зорі" зазначив, що не може нормально ставитися до сусідів через їх агресії в Україні.