RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

МЮ - "Зоря": луганці встали в один ряд з українськими градами

Поступившись 0:1 "Манчестер Юнайтед" в матчі 2-го туру Ліги Європи 2016/17, луганська "Зоря" встала в один ряд з грандами українського футболу - "Динамо" і "Шахтарем": підопічні Юрія Вернидуба виявилися третьою командою з України , яка зустрічалася з МЮ на виїзді і домоглася такого результату.

Раніше "Динамо" програло 0:1 "Червоним дияволам" в Лізі чемпіонів-2000/01, а донецький "Шахтар" пропустив всього один гол від манкуніанців в сезоні-2013/14. Однак це сталося вже після того, як команду з Манчестера очолив Девід Мойес, а не один з найуспішніших тренерів Алекс Фергюсон.

Додамо також, що "Зорі" вдалося уникнути розгрому, який стався з "Динамо" на "Олд Траффорд" в ЛЧ-2007/08 - тоді кияни пропустили відразу чотири голи.

Нагадаємо, що "Зоря" у другій в історії грі в рамках групового турніру відправилася на легендарний стадіон "Олд Траффорд", проте не знітилася і зуміла протиставити "Червоним дияволом" непогану гру. Єдиний гол луганчани пропустили на 69-й хвилині - відзначився один з кращих форвардів планети Златан Ібраґімович. За весь матч підопічні Юрія Вернидуба завдали 7 ударів, 2 з яких припали в створ воріт манкуніанців.

Після поразки від МЮ український клуб опинився на останньому місці групи А: в його активі одне очко. Лідирує в квартеті турецький "Фенербахче", з яким луганчани зіграли внічию 1: 1 на старті Ліги Європи 2016/17. Напередодні "Фенер" здолав в Стамбулі голландський "Фейеноорд" 1: 0. Саме з голландцями українці зустрінуться 20 жовтня в рамках 3-го туру. Гра відбудеться в Роттердамі.

Як повідомляв "Апостроф", знаменитий тренер відреагував на нелегку перемогу МЮ над "Зорею": наставник "Червоних дияволів" Жозе Моурінью зазначив, що його команді важко дісталося три очки і що в цьому є заслуга українців - вони постали на "Олд Траффорд" організованим колективом.