RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відомий футбольний експерт про загибель футболістів "Шапекоенсе": "Це історія "Пахтакора"

Відомий спортивний журналіст, член виконкому ФФУ Артем Франков прокоментував жахливу авіакатастрофу, в якій загинули футболісти бразильського клубу "Шапекоенсе".

"Світла пам'ять хлопцям з "Шапекоенсе", світла пам'ять усім, хто загинув на борту 2933. Це повторюється знову і знову. Світла пам'ять колег — у літаку був як мінімум 21 бразильський журналіст.

Хлопці летіли за славою, досі незвіданою – на рахунку скромного "Шапекоенсе" було лише чотири титули чемпіона штату Санта-Катаріна (з деякою натяжкою можна сказати, що на вищому бразильському рівні вони провели лише третій сезон, "Палмейрас" якраз у матчі з ними щойно оформив чемпіонство), а тут – фінал Копа Судамерікана, аналога Ліги Європи! Можна лише здогадуватися, наскільки вони були сповнені надій.

Так, це історія "Пахтакора", мабуть, що так. А головне побажання – щоб тих, хто вижили, було якомога більше", – написав Франков у своїй колонці на порталі matchday.ua.

Нагадаємо, що в 1979 році в Дніпродзержинську сталася трагедія з літаком Ту‑134, на борту якого було 17 членів футбольної команди "Пахтакор".