RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Фанат "Райо Вальєкано" зізнався, що воював на Донбасі

Один з фанатів "Райо Вальєкано" Серхіо Бессера зізнався, що їздив на Донбас і брав участь у військових діях проти української армії. Протягом чотирьох місяців іспанець воював у батальйонах "Схід" і "Привид". З фанатського руху він пішов перед відправкою на Донбас.

"Я вирушив до Ростова і вже звідти перетнув український кордон. Пам'ятаю, російський солдат тоді сказав мені, що якщо я поїду на Донбас, то не зможу повернутися на територію Росії. А якщо і повернуся, то тільки в дерев'яному ящику", - розповів Бессера для "Радіо Свобода".

Бессера не став називати імена інших фанатів "Райо Вальєкано", які були в Україні, але заявив, що на стороні "ДНР" та "ЛНР" воювало чимало іспанців: "Я не скажу, чи були вони на війні. Оскільки це може стати звинуваченням. Чи здатні вони ризикувати життям заради ідеології? Здатні. І навіть набагато більше. Скільки іспанців було на Донбасі? Невідомо. Після арештів в Іспанії люди почали їздити таємно. У "Привиді" нас було 10 чоловік. Але в інших групах на Донбасі було навіть більше".

На думку фаната, іспанці в Україні ведуть боротьбу проти фашизму: "Іспанці на Донбасі - щоб протистояти фашизму і допомагати місцевим жителям".

Після повернення до Іспанії Бессеру заарештували, але тільки на п'ять годин: "Це був цирк. Нас випустили через п'ять годин. Всіх відпустили. Немає ніякого діла". Тепер фанат планує знову повернутися на Донбас.

Крім того, Бессера пояснив, чому фанати "Райо Вальєкано" ненавидять Романа Зозулю: "Через те, що він підтримував саме батальйон "Азов".

Бессера - другий праворуч.

Нагадаємо, раніше про те, що фанати "Райо Вальєкано" воювали на Донбасі за терористів, повідомили ультрас харківського "Металіста".

Також "Апостроф" повідомляв про те, що проти десяти фанатів "Райо Вальєкано" порушено кримінальні справи.