RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Шахтар" програв "Сельті" і вилетів з Ліги Європи: відеоогляд

Донецький "Шахтар" у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи в Харкові приймав "Сельту". Після мінімальної виїзної перемоги "гірники" програли з рахунком 0:2.

Паулу Фонсека зробив одну заміну в стартовому складі "Шахтаря" в порівнянні з першою грою - замість Дентіньо, який отримав травму, в основі з'явився Коваленко. Степаненко відбув дискваліфікацію, однак залишився в запасі.

Перший тайм пройшов на високих швидкостях, обидві команди створили ряд небезпечних моментів, але відкрити рахунок не зуміли. У "Шахтаря" найкращий шанс був у Коваленка - Серхіо Альварес перед собою відбив м'яч після прострілу Тайсона, сфера відскочила до українського півзахисника, але той з близької відстані не зумів переграти воротаря. Також варто відзначити момент Тайсона, який встиг пожонглювати в чужій штрафній, після чого з льоту пробив під поперечину - воротар зреагував. У "Сельти" найнебезпечнішим був Аспас. Пятов двічі рятував "Шахтар" після його ударів в нижні кути воріт, а ще один раз м'яч розминувся з "дев'яткою".

У другому таймі "Шахтар" створив два забійних моменти за дві хвилини, але Альварес зреагував спершу на потужний удар Фреда з меж штрафного, а потім на удар Бланко Лещука головою в падінні метрів з п'яти. Однак і "Сельта" відповіла - Пятов двічі в одній атаці реагував на удари Аспаса.

А на 90-й хвилині матчу "Сельта" заробила пенальті - Гвідетті вибіг з-за спини Ракицького, вискочив на П'ятова і впав, зустрівшись з голкіпером, який вийшов з воріт. Форвард "Сельти" почав падати до контакту з воротарем, але арбітри вказали на "точку". Пенальті впевнено реалізував Аспас

У додатковий час "Шахтар" не зумів толком нічого запропонувати супернику і пропустив другий гол - Кабраль забив головою після подачі кутового.

"Шахтар" - "Сельта" - 0:2 (1:2 за сумою двох матчів)

Голи: Аспас, 90+1 (пенальті), Кабраль, 108

"Шахтар": Пятов, Ордець, Ісмаїлі, Срна, Ракицький, Марлос, Малишев (Борячук, 112), Коваленко (Степаненко, 73), Фред, Тайсон (Бернард, 83), Бланко Лещук.

"Сельта": Альварес, Фонтас, Ронкалья (Хосабед, 58), Кастро, Кабраль, Сісто (Россі, 85), Васс (Бонгонда, 80), Ернандес, Мальо, Аспас, Гвідетті.

Попередження: Аспас (13), Ронкалья (26), Бланко Лещук (36), Кастро (63), Ракицький (90), Фред (90), Гвідетті (113), Бонгонда (116), Срна (119).

"Гірники" зазнали першої поразки в цьому розіграші Ліги Європи і залишають турнір.

Нагадаємо, "Апостроф" провів онлайн-трансляцію матчу "Шахтар" - "Сельта".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт Тема: Футбол
Теги: