RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Росії масово отруїлися близько 50 спортсменів національних збірних

Близько 50 російських спортсменів з національних збірних з фехтування, синхронного плавання, боротьби і спортивної гімнастики отруїлися під час тренувальних зборів на підмосковній базі "Озеро Кругле". Про це ТАСС розповів один зі спортсменів, який знаходився на зборі.

"Все почалося в середу. Увечері сходили на вечерю, а під ранок почалося - всіх стало "косити" одного за іншим. Зараз в числі захворілих близько 50 осіб, у всіх були однакові симптоми: температура, пронос, блювота", - розповів спортсмен.

У числі версій, які призвели до масового харчового розладу розглядається ротавірусна інфекція. "Однак це досить дивно, оскільки ротавірус передається через забруднені руки або речі, а спортсмени займаються в різних залах, так що найвірогідніша версія - отруєння в їдальні. Однак можуть сказати, що вірус був завезений на базу, оскільки спортсмени їздять по світу і інфекцію могли підхопити за кордоном", - зазначив спортсмен.

Повідомляється, що результати проб, які взяли співробітники Росспоживнагляду і Федерального медико-біологічного агентства Росії, будуть відомі у вівторок.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що результати трьох російських спортсменок на Олімпіаді-2012 анулювали через допінг.