RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

РФ порушує права людини: в Німеччині відновили дискусії щодо бойкоту ЧС-2018

Німецькі політики відновили дискусії щодо можливого бойкоту з боку Німеччини чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії після антикорупційних протестів в Москві, в ході яких поліція провела масові затримання із застосуванням насильства.

Як повідомляє Dw.com, уповноважений уряду ФРН з питань співробітництва з Росією Гернот Ерлер заявив, що з тих пір, як ФІФА в 2008 році віддала Росії право на проведення чемпіонату світу, положення цивільного суспільства в цій країні значно погіршилося.

А заступник голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс підкреслив, що в Росії не дотримуються елементарні громадянські права, а тому країна не повинна проводити будь-які світові першості. Політик вважає, що несприятлива ситуація з правами людини і безпекою змусить багатьох футбольних фанатів відмовитися від поїздки на ЧС-2018.

Фукс вважає, що бойкот таких турнірів, як чемпіонат світу, повинен бути "рідкісним винятковим випадком", проте, на думку політика, Росія вже не перший рік порушує міжнародне право і права людини, що "абсолютно неприйнятно".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 43% вболівальників з усього світу не схвалюють проведення ЧС-2018 в Росії.