RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Криза влади в Бразилії: в Україні дали бразильцям іронічну пораду

Український журналіст Леонід Швець з сумом посміявся над відстороненням від посади президента Бразилії Ділми Руссефф через підозру в корупції, давши при цьому бразильцям іронічну пораду.

Про це Швець написав у своєму Facebook.

"Те, що бразильського президента Ділму Руссефф в рамках процедури імпічменту на півроку усунули від влади, ви, напевно, чули. А чи знаєте ви, що 33 з 81 бразильського сенатора теж перебувають під слідством або вже отримали звинувачення у корупційній діяльності, як і близько трьох десятків представників нижньої палати. У грудні заарештували спікера сенату Дельсідіу Амаралу. Тиждень тому відсторонили від посади за зловживання владою спікера нижньої палати Едуарду Кунья. Нинішній голова сенату Ренан Калхейрос проходить за 11 кримінальними епізодами. Четверо з п'яти вищих державних осіб у Бразилії усунені або перебувають під слідством", - перераховує журналіст.

"Та що там! Віце-президент Мішель Темер, який підхопив владу в Ділми Руссефф, також замішаний у великому корупційному скандалі навколо державної нафтогазової компанії Petrobras, як і троє з членів уряду, який він нині формує. А навели б порядок у прокуратурі, і не було б жодних неприємностей, всі чесні та шановані люди. Вони там, як діти, ці бразильці, чесне слово", - з іронією натякнув на призначення генпрокурором України лідера президентської фракції БПП Юрія Луценко Швець.

Раніше користувачі соціальних мереж порівняли реакцію росіян і бразильців на корупційні скандали, в яких опинилися замішані президенти цих країн.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах виник ажіотаж навколо відсторонення Руссефф від посади президента.