RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Соцмережі потішило захоплення Північною Кореєю російської яхти

Берегова охорона Корейської Народної Демократичної Республіки (КНДР) затримала в Японському морі російську яхту "Элфін", яка слідувала з південнокорейського міста Пусан до Владивостоку.

У зв'язку з цим посольство РФ в Північній Кореї вимагає від МЗС і Народних збройних сил КНДР пояснити причини та обставини затримання, передає "ТАСС".

За словами представника російського посольства, від північнокорейських властей також вимагають вжити термінових заходів для звільнення яхти та її екіпажу.

У свою чергу головний редактор журналу "Морський бюлетень" Михайло Войтенко розповів російському пропагандистському виданню "Лайф.ру", що в Північній Кореї нерідко грабують затримані кораблі.

"Це було чистої води захоплення, жодних причин, логічних або юридичних підстав у Північної Кореї немає. Я думаю, з моряками все буде гаразд. Не можу зрозуміти, чим керувалися північнокорейці, оскільки судно не є торговим. Як правило, всі ці захоплення йдуть на користь КНДР, із затриманих кораблів вигрібають все: від продовольства до туалетного приладдя і шкарпеток", — сказав він.

Новина про захоплення яхти викликала сміх і зловтіху в соцмережах.

Як повідомляв "Апостроф", Росія в останній момент заблокувала заяву Ради Безпеки ООН щодо ракетних випробувань Північної Кореї, узгоджену раніше 14 членами Ради.