RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

​У Обами відреагували на гучну заяву Путіна

У Пентагоні заявили про турботу із-за слів президента Росії Володимира Путіна, який пообіцяв усунути загрози від розгортання ПРО.

Про це повідомляє РБК.

Заступник глави Пентагону Роберт Уорк заявив, що Вашингтон надзвичайно турбують загрози, подібні тій, яку, на його погляд, президент Росії Володимир Путін висловив на адресу системи ПРО. На цьому тижні глава РФ заявив, що російські влади будуть змушені подумати про купировании загроз для нацбезпеки після відкриття наземної американської бази протиракетної оборони в Румунії.

"Ці слова — частина моделі загроз, і ми б хотіли попросити російська влада думати про те, що вони говорять, тому що ми хочемо працювати з ними, якщо зможемо. Але такі погрози дуже проблематичні і надзвичайно нас турбують", — сказав Уорк.

Заступник глави Пентагону також висловив надію, що Росія перегляне свою позицію. Уорк заявив про агресивній поведінці Москви з сусідами, а також нагадав про квітневі події з військовими кораблями США в Балтійському морі.

У четвер, 12 травня, перша база ПРО в Східній Європі була відкрита в Румунії, на місці старої бази ВПС Девеселу. Представник Міноборони США при НАТО Роберт Белл напередодні відкриття заявив, що розгорнута система ПРО не спрямована проти Росії». "Іранці збільшують свої можливості, і ми повинні бути попереду", — пояснював він.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має намір істотно наростити військові сили на кордонах з країнами НАТО і Україною.

4 травня міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив про створення нових дивізій для протидії нарощування сил НАТО до кордонів Росії.