RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

Всі новини

У Раді розповіли про радикальний крок США щодо війни на Донбасі

У Палаті представників Конгресу США зареєстровано законопроект, який може змінити хід війни на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Борислав Береза.

"Якщо цей законопроект перетворитися на законодавчий акт, то це не просто буде мати велике значення для України, але може кардинально вплинути на хід російсько-української війни і на позицію США. Це буде революційна подія", - пише нардеп.

За словами Берези, законопроект №5094 цікавий для України в умовах агресії РФ з низки причин.

"Перш за все, в ньому метою політики США проголошується сприяння Україні у відновленні суверенітету і територіальної цілісності. Крім того, STAND чітко говорить про те, що зняття санкцій проти РФ можливе лише в разі повного виконання Кремлем положень Мінських домовленостей, у тому числі відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі! Щодо окупації та анексії Криму законопроект передбачає використання практики 1940-1991 років про невизнання США окупації країн Балтії, яку провів СРСР", - описує всі переваги Береза.

"Ці принципи тепер вирішено перенести на політику США щодо невизнання своїми діями як де-юре і де-факто окупації та анексії Криму з боку РФ. Так само законопроект № 5094 передбачає збереження санкцій щодо Криму доти, доки відповідні комітети Палати Представників не будуть проінформовані Президентом США про відновлення Україною суверенітету над Кримським півостровом. Крім того, законопроект STAND надає президенту США право накладати санкції щодо юридичних, фізичних осіб та урядів третіх країн, які будуть порушувати своїми діяти санкції, що введені за окупацію АРК", - пояснює нардеп.

"Зрештою, законопроект STAND передбачає створення міжнародного консорціуму, який би гарантував приватні інвестиції в економіку України через готовність відшкодувати відповідні втрати через політичні або військові ризики. Такий крок з боку США, який передбачає залучення не тільки інших урядів, а й ТНК, міг би сприяти відродженню економічної активності в Україні, що, відповідно, збільшило б шанси не тільки успішно протистояти агресії РФ, а й проводити внутрішньодержавні реформи", - підбив підсумки політик.

Як повідомляв "Апостроф", США готують для України величезну військову допомогу.