RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

З'явилося відео з топ-подією для українського літака-гіганта

В мережі опублікували відео, на якому показано приземлення найбільшого в світі українського транспортного літака Ан-225 в Австралії після першого польоту.

Відео опубліковане на YouTube.

Транспортний літак Ан-225 "Мрія", який є найбільшим у світі літаком, успішно приземлився в аеропорту австралійського міста Перт, повідомив Herald Sun, передає kp.ua.

Це був перший комерційний рейс українського літака. Його зустрічали тисячі австралійців. В Австралії АН-225 привіз електрогенератор вагою 130 тонн. Крім цього, "Мрія" зробить ще три технічних посадки в Туркменістані, Індії та Малайзії.

Ан-225 "Мрія" — найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським Конструкторським бюро імені Антонова в кінці 80-х років минулого століття. У листопаді 2004 року Міжнародна федерація аеронавтики внесла його в Книгу рекордів Гіннесса за 240 рекордів. Він здатний перевозити вантажі масою до 200 тонн (близько 50 автомобілів). А за свої феноменальні характеристики авиасудну привласнили близько 250 світових рекордів

Як повідомляв "Апостроф", виліт найбільшого в світі українського транспортного літака Ан-225 "Мрія" у свій перший комерційний рейс викликав великий ажіотаж в Австралії.