RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися фото "парламенту" Венеції, що збирається визнати Крим російським

У мережі з'явилися фотографії засідання так званого "парламенту Венеції" - громадської організації, яка проголосувала за визнання законною анексії Криму Росією і скасування антиросійських санкцій ЄС.

Знімками, опублікованими на сайті "parlamentoveneto.org", поділився у своєму блозі відомий російський журналіст та блогер Ілля Варламов.

Він зазначив, що на цю тему до ранку 17 травня набралося понад 150 джерел. Новину передрукувало багато російських ЗМІ. Автором резолюції про визнання Криму російським є італієць Стефано Вальдегамбері.

"Італійські ЗМІ писали про ініціативи Вальдегамбері не так активно, як російські. У публікації Secolo d'italia, зокрема, йдеться, що резолюція, на яку звернули увагу журналісти в Росії, має лише рекомендаційний характер. А, наприклад, у матеріалі Sputnik Italia італійською мовою про це не повідомляється. Sputnik – міжнародне новинне агентство, створене на базі МІА "Росія Сьогодні", - підкреслив Варламов.

В інтерв'ю "Газета.ру" Вальдегамбері зазначив таке: "Ми вирішили виступити з цією ініціативою, оскільки не згодні з політикою Євросоюзу і центрального уряду Італії. Ці інститути роблять помилку, вводячи санкції та інші обмеження на співпрацю з Росією. Крім того, ми вимагаємо визнати право народу Криму на самовизначення. Населення півострова провело референдум і свідомо обрало курс на входження до складу Росії... Ми будемо домагатися, щоб і інші регіони Італії ухвалили таку резолюцію, щоб показати центральному керівництву необхідність зміни політики щодо Росії. Наша ініціатива — символічний жест. Але ми також маємо намір створити спеціальний комітет, який об'єднає суспільних діячів і представників бізнесу і буде просувати цю повістку на рівні Євросоюзу".

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соціальних мереж висміяли поширений низкою російських ЗМІ фейк про готовність парламенту Венеції визнати законною анексію Криму Росією і проголосувати за скасування антиросійських санкцій.