RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналіст пояснив, чому Путін не буде обговорювати з Обамою питання Донбасу

Президент РФ Володимир Путін не буде обговорювати з президентом США Бараком Обамою питання Донбасу.

Таку думку висловив український журналіст Віталій Портніков у своїй колонці для newsru.ua.

"Чи можуть переговори помічника госссекретаря США Вікторії Нуланд у російській столиці призвести до якого-небудь зрушення в донбаському врегулювання? У мене особисто в цьому дуже великі сумніви. І навіть не із-за неефективності американської політики, а із-за неспівпадання інтересів Москви і Вашингтона на даному етапі часу", — вважає журналіст.

"Путін може розуміти, що затягування конфронтації на Донбасі не відповідає його власним інтересам. Воно дозволяє зберегти санкції, послаблює російську економіку, ставить під питання саму виживаність його маргінального корумпованого режиму. Але Путін розуміє ще одну просту істину — Обама йде, а він — залишається", — зазначає Портніков.

"У 1980 році у схожу ситуацію потрапив інший президент-демократ Джиммі Картер. Картер дуже хотів, щоб до закінчення строку його перебування в Білому домі вирішилася ситуація з американськими дипломатами, які опинилися в заручниках у іранських властей. Чолі Ісламської Республіки аятоли Хомейні не складало ніяких труднощів вирішити цю проблему. Але в Тегерані хотіли торгуватися не з йдуть, а з новим президентом Сполучених Штатів. Тому американських дипломатів зустрічав на рідній землі не Джиммі Картер, а Рональд Рейган", — нагадує журналіст.

"Якщо навіть Володимир Путін дійсно хоче прогресу в донбаському врегулювання — в чому я дуже сумніваюся — то він буде торгуватися не з Обамою, а з його наступником. Часу залишилося не так багато, вже через десять місяців в Білому домі буде новий господар. А в Кремлі — старий. І ця стара кокетка просто змушена буде домагатися визнання нового залицяльника. А що у неї за душею, крім Криму, Донбасу і Сирії?" — риторично запитує Портников.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український журналіст Віталій Портніков назвав головною причиною успіху Володимира Путіна сечу російських спортсменів.

Журналіст Віталій Портніков назвав лицемірами українських журналістів, "акредитованих" в самопроголошених ДНР і ЛНР.