RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

США завдали жорстокого удару по позиціям Росії на ринку нафти

Президент США Барак Обама в четвер підписав поправки до закону про національну безпеку, згідно з яким Сполучені Штати не будуть перешкоджати продажу іранської нафти.

Про це йдеться у відповідному документі, поширеному прес-службою Білого дому, передає РИА Новости.

"У відповідності з Спільним всеосяжним планом дій (операція з іранської ядерної проблеми) Сполучені Штати більше не будуть сповідувати підхід, який повинен був вести до скорочення продажу Іраном сирої нафти. Дії Сполучених Штатів, покликані реалізувати зобов'язання, взяті ними у рамках СВПД, що набув чинності після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що Іран здійснив ключові кроки, пов'язані з його ядерною програмою", — йдеться в документі, підписаному Обамою.

Нагадаємо, в цьому році Іран позбувся більшості накладених на країну санкцій — в цей день МАГАТЕ оприлюднило доповідь, підтвердивши готовність влади країни реалізувати створену для неї шляхом довгих переговорів програму за значного зниження ядерного потенціалу. Пізніше ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Як повідомляв "Апостроф", Іран має намір збільшити експорт нафти в травні до 2,1 млн барелів на день, що на 60% вище показників 2015 року.